Opschonen onder de vlag van de SDG’s

| Categorie: Opschonen, Studenten

Het motto van MSM is ‘small steps, big impact’. Deze groep studenten herinnert ons eraan dat wanneer je bij iedere dagelijkse bezigheid even nadenkt over je keuzes die je hebt en daarmee de invloed die je uitoefent, je best wel eens het verschil zouden kunnen maken. Vooral als we allemaal hetzelfde zouden doen!

MSM gebruikt de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als kapstok om activiteiten die zij organiseren aan ‘op te hangen’. Hierdoor zijn de gekozen thema’s relevant, en is er ook steeds een goed verhaal te vertellen. Want actie volgt vaak na een reactie en een goede reden levert dubbel de motivatie. Wil je weten welk verhaal dat is? Kijk dan maar eens op www.sdgnederland.nl

Met het zwerfafvalvrij houden van je eigen omgeving, help je een heel aantal van deze ontwikkelingsdoelen. Direct zorgt het voor leven in het water (doel nr. 13) en leven op het land (doel nr. 14) maar draagt o.a. ook bij aan doel nummer 6. schoon water en sanitair. Het zijn onze basisbehoeftes. En dat vergeten we te vaak. De studenten van MSM herinneren ons eraan. En daarom organiseren zij ook opschoonacties.