Levendige derde opschoonactie in Wyckerpoort

| Categorie: Buurt schoonhouden, Samenwerken, Zwerfafval

Op woensdag 9 mei was het tijd voor alweer de derde opschoonactie in Wyckerpoort samen met het Buurtnetwerk, Leger des Heils, de MTB, stichting Trajekt en natuurlijk alle leerlingen van groep 3 t/m groep 8 van BS de Lètterdoes. Met ruim 100 deelnemers en de aanwezigheid van L1 en TV Maastricht zorgde het geheel weer voor een kleurrijke en levendige ochtend in Wyckerpoort.

Voorafgaand aan de opruimactie, gaf #PickitUp op 8 mei in iedere deelnemende klas een introductieles over zwerfafval en de gevolgen ervan voor de natuur en het milieu. Ook kregen de leerlingen alvast te horen waar ze tijdens het opruimen rekening mee moeten houden. De meesten wisten dit gelukkig allemaal nog van verleden jaren, toen zij ook al meededen aan de grote opschoonactie.

Onderverdeeld in 4 groepen werd de wijk goed schoongeveegd. Geen stoep of berm werd overgeslagen door de fanatieke prikkers. Van plastic flesjes en blikjes tot afvalhout en afgedankt tuinmeubilair, alles werd meegenomen en op het Old Hickoryplein verzameld. Af en toe kwam een bewoner eens kijken wat er allemaal gebeurde in zijn straat, want zoveel activiteit in Wyckerpoort bleef uiteraard voor niemand ongezien. Het resultaat was boven verwachting en de beloning welverdiend: een hapje en een drankje verzorgd door het Leger des Heils en de Buurtbrök. Een unieke samenwerking en een geslaagde dag in de strijd tegen zwerfafval!

Benieuwd naar de beelden van deze opschoonactie? Bekijk het filmpje van L1 hier: https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=3Mz-wFDoFIU

en het filmpje van RTV Maastricht (vanaf 4:13):
https://www.rtvmaastricht.nl/tv/nieuws-en-actualiteiten/111699255