KC Vlinderbooms week van afval(scheiding)

| Categorie: Basisonderwijs

Kindcentrum de Vlinderboom in Heer begon in 2019 met afval scheiden op school. Nu, twee jaar later, is het tijd voor een opfrisser! Wat weten de leerlingen nog van afval en het scheiden ervan? Wordt het schoolafval nog steeds goed gescheiden in de klassen, of is er misschien alweer meer restafval te vinden in de afvalbakken? Dit gaan de leerlingen samen uitzoeken aan de hand van diverse afvalactiviteiten in de week van afval(scheiding) van KC de Vlinderboom. Ook de afvalkoffer van Supporter van Schoon wordt aangeschaft en zorgt voor leuke, educatieve momenten. 

Ook om het afvalbeleid op school nog eens extra goed onder de aandacht te brengen bij zowel de leerlingen als de leraren, maar ook bij de ouders, is dit een goed initiatief. Want nog steeds worden er boterhammen in plastic zakjes gedaan, zelfs ín de boterhammentrommel. Die zakjes gaan gewoon weer mooi terug naar huis! En ook de pakjes drinken worden leeg weer terug in de schooltas gestopt. Maar gelukkig drinkt nu toch echt bijna iedereen uit een bidon of recyclebare waterfles. Er is gelukkig al veel verbeterd.

Op verschillende dagen gaan klassen de straat op om zwerfafval op te halen. Leerlingen weten nog hoe het moet hoor! Twee jaar geleden deden ze dit ook al eens. En de allerkleinste leerlingen? Die krijgen het mooi voorgedaan door de kids van de midden- en bovenbouw!