Herfstvakantie activiteit in Limmel

| Categorie: Nieuws

Samen met stg. Trajekt organiseert #PickitUp in de herfstvakantie een activiteit voor de kinderen in de wijk Limmel. De beste plek om dit te organiseren is uiteraard de kinderboerderij! We maken samen plastic soep, jaja!
Neehhh… geen échte plastic soep natuurlijk, maar met verschillende soorten afval in een pan met water lijkt het natuurlijk wél op echte plastic soep, en iedereen weet dan meteen ook waar we het hier over hebben.

Het is natuurlijk vakantie dus we laten het niet te veel lijken op school, het moet wel leuk blijven 😉 Daarom gaan we vrij vlug aan de slag met een opruimende in de wijk! Medewerkers van Trajekt doen mee, en zij helpen de kinderen om alle soorten afval die gevonden worden af te vinken op de zwerfiebingokaart. De winnaars ontvangen een lunchtrommel, met allemaal lekkere, gezonde snacks… jammie!

Voor de kinderen die nog tijd hebben, maken we samen een afvalkunstwerkje of kleuren een kleurplaat. Voor de ouders, en onszelf natuurlijk, heeft Nel van Trajekt een heerlijke soep gemaakt, van wortels gesponsord door de lokale teler.