Fashion Clash

| Categorie: Nieuws

Dit jaar organiseert Stichting FASHIONCLASH de 12e editie van FASHIONCLASH Festival. Het grootste kunstenfestival van Nederland gericht op mode. Een jaarlijks internationaal en interdisciplinair kunstenfestival voor ontwerpers en (podium)kunstenaars, die de hedendaagse modecultuur onderzoeken, contextualiseren en vieren. Nu horen we je al denken ‘wat heeft dit met #PickitUp te maken’?

FASHIONCLASH heeft dit jaar de samenwerking met #PickitUp gezocht. Het ontwerp duo SCHUELLER DE WAAL creëert mode statements en capsule collecties, waarin zij hun geloof in mode als therapie uitdrukken. Dus geen fast fashion maar mode met een duurzame insteek. En om te laten zien dat dit samen kan gaan, wordt hier tijdens de FASHIONCLASH een performance van geven. Als act houden vrijwilligers gekleed in speciaal ontworpen ‘afvalkleding’ een opruimactie. Het verzamelde zwerfvuil wordt vervolgens als onderdeel van de performance en expositie gebruikt. 

Het initiële plan kon helaas vanwege corona niet doorgaan. Maar deze kunstenaars lieten het hier natuurlijk niet bij zitten en kwamen met een alternatief. Zo’n 9 vrijwilligers hebben in bijzondere ontwerpen afval in Maastricht opgeruimd. Dit is gefilmd en zal begin 2021 worden getoond. Helaas mogen we daar verder niets van vrijgeven maar ter inspiratie van wat ons mogelijk te wachten staat zie dit eerder project van SCHUELLER DE WAAL: http://www.schuellerdewaal.com/projects/7/