De Geluksvogels van Maastricht

| Categorie: Afval scheiden, Basisonderwijs, Creativiteit, Inzamelactie, Samenwerken, Zwerfafval

IKC de Geluksvogel in Limmel is een van de eco-schools in de gemeente Maastricht. De school heeft duurzame thema’s dus hoog in het vaandel, en heeft onlangs het Bronzen Certificaat in ontvangst mogen nemen. Dat was een uitegelezen moment om ook de afvalscheidingsbakken in gebruik te gaan nemen die door de ouder van een leerling werden gemaakt, speciaal voor de school. Ook is er toen een tekenwedstrijd gestart. De mooiste tekeningen worden verwerken in een design waarmee de nieuwe afvalscheidingsbakken worden opgefleurd. De resultaten zijn alvast prachtig, nu mag het Eco-team uitzoeken welke tekeningen op de afvalbakken worden vereeuwigd!

In de maanden die volgden, heeft #PickitUp samen met de Geluksvogel twee intensief werk gemaakt van het thema afval- en zwerfafval in de groepen 1 t/m 8.

Op 8 mei kwam juf Tessie van #PickitUp zwerfafval lesjes geven in alle groepen. Ook bracht zij de Trashboom mee: een kunstwerk waarin de leerlingen gedurende de projectperiode lege plastic flesjes verzamelden om hier vervolgens een plastic stoel en hocker van te maken.

Op 25 juni trokken alle leerlingen van de school de wijken Limmel en Nazareth in om de buurt op te schonen. Een nieuw record werd verbroken: maar liefst 160 kinderen deden mee! Op 3 juli, vlak voor de schoolvakantie, kwam juf Tessie terug op school om met de leerlingen de opgehaalde plastic flesjes uit de Trashboom om te toveren tot nieuwe schoolmeubilair. Een mooi aandenken van het project; zo denkt iedereen op school bij het gebruik van deze meubelstukken weer terug aan de activiteiten van #PickitUp en natuurlijk aan een tweede leven voor afgedankte materialen.