De Gemeente Maastricht en het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht en regio (CNME) hebben de handen in elkaar geslagen om de strijd aan te gaan met zwerfafval en hieruit is de campagne #PickitUp ontwikkeld. Door het inzetten van educatieprojecten, bewustwordingsactiviteiten en het bieden van ondersteuning o.a. op scholen en bij verenigingen, wil #PickItUp wil graag de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid (jij maakt het verschil!) vergroten onder de inwoners van Maastricht e.o.

#PickItUp gaat actief aan de slag met het ondersteunen van scholen bij het schoonhouden van de omgeving en/of schoolroutes en het aanbieden van lesmateriaal over zwerfafval. Daarnaast gaat #PickItup op bezoek bij de vele buurten in Maastricht om samen met de buurtplatfora en lokale verenigingen naar de zwerfafvalproblematiek te kijken en opruimacties te initiëren.

Heb jij ideeën en/of wil je graag je steentje bijdragen aan het zwerfafval vrij maken van Maastricht, geef je dan op via: Ook ik heb schoon genoeg van Zwerfafval en doe graag mee!

CNME Maastricht en regio:
Maartje Meessen
info@pickitup-maastricht.nl
043-321994
06-83394024 (ma, wo, do)