Afsluiting schooljaar op MBS de Poort is een feest

| Categorie: Basisonderwijs, Gezelligheid!, Samenwerken

Op MBS (Montessori Basisschool) de Poort is de jaarafsluiting altijd een feest. Voor alle leerlingen va de school en dit jaar ook voor de kinderen van de EOA (eerste opvang anderstaligen), tevens in hetzelfde gebouw als MBS de Poort, worden er de hele dag leuke activiteiten georganiseerd. Er is een dansdocent, een luchtkussen, de Politie en de Brandweer Maastricht zijn aanwezig en er wordt gezongen en geschminkt. #PickitUp is ook uitgenodigd om met 7 groepen van 20 leerlingen een toffe activiteit samen te doen. Ditmaal niet in de vorm van een les, want het is wel de jaarafsluiting en de leerlingen zijn met hun hoofd al helemaal op vakantie natuurlijk. Dus houden we een heuse afvalrace!
Weten we welke afvalstromen er zoal bestaan? Het benoemen gaat al erg goed, maar gaat het ook nog goed als de leerlingen de stukken afval ook echt in de juiste afvalbak moeten doen?

We gaan eerst even oefenen. Met de prikker pakken we het afval op en doen we het in de juiste afvalbak. Dan maken we er een wedstrijdje van, in groepjes en met de stopwatch… Oeff, dat is snel denken zeg!
Erg leuk, en toch een beetje leerzaam 😉

In de pauze wordt er gebarbecued en na afloop eten we samen een ijsje. Ook voor #PickitUp was dit een leuke afsluiting van het schooljaar, wij zijn volgend jaar zeker weer van de partij!